Новини Проекти Помогни Контакти

Фондация "Право на детство"

Щастливи и благодарни сме, че сме една от фондациите, които Lidl Bulgaria избра за да надари.

08.07.2022 г.

Лидл България отново дарява за организации, които подкрепят украински граждани

Щастливи и благодарни сме, че сме една от фондациите, които Lidl Bulgaria избра за да надари.

Как ще изразходим средствата❓

✍️ Продължаваме курсовете по български език, започнати от колегите ни от Startup Factory;

👧👦 Дневни занимания за деца, заедно с Дворецът на децата;

💻 Програмиране за деца;

🔆 Социална подкрепа, правна помощ, психотерапия.

 

Прессъобщение на БЪЛГАРСКИ ДАРИТЕЛСКИ ФОРУМ:

Лидл България отново дарява за организации, които подкрепят украински граждани

Вторият транш в размер на 100 000 евро от дарението на Лидл България в подкрепа на украинските граждани вече е фактПреди 2 месеца компанията дари 200 000 евро за инициативи, които директно работят с украински граждани, пристигнали в страната ни вследствие на войната, като първият транш на дарението бе разпределен между 3 организации. Български дарителски форум е посредник в инициативата.

Този път финансовата подкрепа от компанията се предоставя на 6 организации. Част от тях оказват директна хуманитарна помощ на дошлите в България украински граждани под формата на храни, санитарни материали, дрехи, детски и други стоки от първа необходимост. Други подкрепят избягалите от войната със здравна и психологическа експертиза, с лекарства и консумативи, предлагат обучителни дейности, общностни занимания и срещи, както и осигуряват изхранването и хранителното подпомагане на украинските граждани.

Лидл България подкрепя не само хората, пострадали от войната и търсещи закрила в страната ни, но и самите граждански организации в тяхната ежедневна работа и в покриване на разходи за центровете за подкрепа, включително – довършителни дейности по изграждане на местата за настаняване.

Подкрепените във втория транш от дарението на Лидл организации са:  Фондация BCauseФондация „За доброто“, Фондация “Юкрейн съпорт енд реновейшън” – Пловдив, Фондация „Право на детство“ – РусеФондация „Светът на Мария“ – СофияСдружение за споделено учене ЕЛА – София.

Организациите, които получиха първоначалната подкрепа в размер на 100 000 евро от Лидл България, бяха Националната асоциация на доброволците в Република България, Българският Червен кръст и фондация „За Доброто”.

Така компанията изразява своята съпричастност към страданието на хората от Украйна, принудени да напуснат страната си вследствие на войната, и едновременно подкрепя гражданските организации в България, които работят в помощ на бежанците.

 

Актуално

Фондация "Право на детство" стартира проект "New Future"

Проекта се реализира в партньорство с организации от Германия, Австрия и Португалия

научи още


Проект "UPCOMING WOMEN"

Партньорите в проект "UPCOMING WOMEN" успешно завършват последните планирани активности.

научи още


UPCOMING WOMEN PROJECT

Споделяме с вас безплатни микрообучителни курсове, експериментални уъркшопи и менторска програма, създадени да подкрепят жени по целия свят.

научи още


Фондация "Право на детство" - Всички права запазени / 2023 г.